Веган шоколадов сладкиш с череши

 

   Сочен веган сладкиш, който можете да изпечете в кръгла или правоъгълна форма, или като отделни кексчета. Ако не искате да е веган, можете да използвате краве прясно мляко вместо сока от череши.

Необходими продукти:
 
2 ч.ч. брашно
6 с.л. натурално какао
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
3/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. сок от череши / вода или мляко
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. ванилия
1 с.л. ябълков оцет
350 гр череши, почистени от костилките
1 с.л. нишесте
 
за сервиране:
 
череши
кокосови стърготини
сладолед по желание
 
Начин на приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете форма за печене с хартия за печене.
Сложете почистените череши в купа и ги поръсете с нишестето. Разбъркайте.
В купата на настолен миксер или друга купа сложете брашното, какаото, бакпулвера, содата и захарта. Разбъркайте добре. 
Отделно смесете сока от череши ( мляко ), олиото, оцета и ванилията. Добавете към сухите съставки и разбъркайте до хомогенна смес. 
Изсипете половината смес в приготвената форма, разпределете половината череши, след това останалата смес и накрая останалите череши. Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 40 -50 минути или докато забодена в средата дървена клечка, излезе чиста. 
Охладете сладкиша, нарежете на парчета, поръсете с кокосови стърготини и сервирайте с череши и сладолед по желание. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino