Сочен веган сладкиш, който можете да изпечете в кръгла или правоъгълна форма, или като отделни кексчета. Ако не искате да е веган, можете да използвате краве прясно мляко вместо сока от череши.
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
6 с.л. натурално какао
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
3/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. сок от череши / вода или мляко
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. ванилия
1 с.л. ябълков оцет
350 гр череши, почистени от костилките
1 с.л. нишесте
за сервиране:
череши
кокосови стърготини
сладолед по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете форма за печене с хартия за печене.
Сложете почистените череши в купа и ги поръсете с нишестето. Разбъркайте.
В купата на настолен миксер или друга купа сложете брашното, какаото, бакпулвера, содата и захарта. Разбъркайте добре.
Отделно смесете сока от череши ( мляко ), олиото, оцета и ванилията. Добавете към сухите съставки и разбъркайте до хомогенна смес.
Изсипете половината смес в приготвената форма, разпределете половината череши, след това останалата смес и накрая останалите череши. Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 40 -50 минути или докато забодена в средата дървена клечка, излезе чиста.
Охладете сладкиша, нарежете на парчета, поръсете с кокосови стърготини и сервирайте с череши и сладолед по желание.
0 коментара:
Публикуване на коментар