Необходими продукти за 2 порции:
200 гр пресни картофи
2 стр целина
3 с.л. гъсто кисело мляко
2 бр кисели краставички, нарязани на тънки колелца
1/4 ч.л. семена ким
1/2 ч.л. Дижонска горчица
4 бр котлетни пържоли
2 ч.л. градински чай / салвия
черен пипер
4 бр прошуто / Пармска шунка
1 с.л. зехтин
2 ч.л. балсамов оцет
зелена салата за сервиране
Начин на приготвяне:
В
тенджера сложете картофите и стръковете целина, покрийте със студена
вода и сложете да котлона да се сварят. Отцедете в гевгир и оставете да
се охладят.
Смесете киселото мляко, нарязаните кисели краставички, семената ким и горчицата.
Котлетните
пържоли начукайте, за да ги изстъните. Подправете със салвията и черен
пипер и покрийте всяка пържола с парче прошуто или Пармска шунка.
Загрейте
тиган с незалепващо дъно и налейте зехтина. Добавете пържолите и
гответе по 1-2 минути от всяка страна, като внимавате да не ги
пресготвите и да станат сухи и твърди. Когато пържолите са готови,
добавете балсамовия оцет и гответе за още няколко минути.
Смесете сварените картофи с дресинга и разбъркайте добре.
Сервирайте пържолите с картофена салата и зелена салата.
0 коментара:
Публикуване на коментар