Свински пържоли с прошуто и картофена салата


Необходими продукти за 2 порции:
 
200 гр пресни картофи
2 стр целина
3 с.л. гъсто кисело мляко
2 бр кисели краставички, нарязани на тънки колелца
1/4 ч.л. семена ким
1/2 ч.л. Дижонска горчица
 
4 бр котлетни пържоли  
2 ч.л. градински чай / салвия
черен пипер
4 бр прошуто / Пармска шунка
1 с.л. зехтин
2 ч.л. балсамов оцет
 
зелена салата за сервиране

Начин на приготвяне:
 
В тенджера сложете картофите и стръковете целина, покрийте със студена вода и сложете да котлона да се сварят. Отцедете в гевгир и оставете да се охладят.
Смесете киселото мляко, нарязаните кисели краставички, семената ким и горчицата.
Котлетните пържоли начукайте, за да ги изстъните. Подправете със салвията и черен пипер и покрийте всяка пържола с парче прошуто или Пармска шунка. 
Загрейте тиган с незалепващо дъно и налейте зехтина. Добавете пържолите и гответе по 1-2 минути от всяка страна, като внимавате да не ги пресготвите и да станат сухи и твърди. Когато пържолите са готови, добавете балсамовия оцет и гответе за още  няколко минути. 
Смесете сварените картофи с дресинга и разбъркайте добре.
Сервирайте пържолите с картофена салата и зелена салата. 
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino