Необходими продукти;
170 гр млечен шоколад
397 гр кондензирано мляко
2 ч.ч. сладкарска сметана
3 с.л. натурално какао
1 ч.л. ванилов екстракт
1 1 /2 ч.ч. Кит-Кат, нарязан на малки парченца
100 гр черен шоколад за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа на водна баня сложете шоколада и кондензираното мляко и загрейте на слаб огън, докато шоколада се разтопи и сместта стане гладка. Охладете напълно.
В купата на настолен миксер или друга купа сложете сметаната и разбийте с помощта на миксер до получаване на меки връхчета. Добавете какаото и ванилията и разбъркайте колкото да се смесят. Добавате към охладената смес и разбъркайте с шпатула внимателно, за да не извадите въздуха. Добавате парченцата Кит-Кат, като отделите малко за поръсване и разбъркайте.
Разтопете черния шоколад на водна баня и охладете леко.
Сложете готовата смес в подходящ съд за замръзяване. Полейте със струйка разтопен черен шоколад и с помощта на шишче или обратната част на лъжица направете мраморен ефект. Поръсете с отделените парченца Кит-Кат, покрийте с прозрачно фолио и замръзете във фризер за 5-6 часа или за цяла нощ.
Можете да съхранявате във фризера 1-2 седмици.
0 коментара:
Публикуване на коментар