Необходими продукти за 4 порции:
4 бр пилешки гърди
2 с.л. зехтин
1 ч.л. кимион
кората от 1 лимон
сол и черен пипер
за дресинга:
3 с.л. зехтин
1 с.л. бял оцет
1 ч.л. едрозърнеста горчица
1 с.л.течен мед
сол на вкус
за салатата:
225 гр халуми
1/2 гл червен лук, нарязан на тънки полумесеци
400 гр консерва нахут, изцеден
микс от салати
Начин на приготвяне:
Загрейте скара или грил тиган.
Разрежете хоризонтално всяка пилешка гърда на две, така че да получите по две тънки парчета. Овкусете със зехтина, кимиона, кората от лимон, сол и черен пипер. Изпечете до готовност. Оставете да се охлади преди да нарежете.
Намажете халумито със зехтин ( може и ароматизиран с подправки ) и също изпечете на скарата или грил тигана, докато се жарне и получи запечени ивици. Внимавайте да не започне да се топи. Оставете да се охлади.
Смесете всички съставки за дресинга и разбъркайте много добре.
В голяма купа сложете салатата, лука и нахута и полейте с дресинга. Разбъркайте.
Разпределете салатата в подходящи чинии и отгоре сложете печеното и нарязано пиле и халуми.
0 коментара:
Публикуване на коментар