Необходими продукти за 4-6 порции:
1 цяло пиле или отделни части по Ваш избор ( около 1 1/2 кг )
1 с.л. зехтин
сокът от 2 лимона
3-4 скл чесън, небелени
2 ч.л. сух естрагон ( или мащерка )
2 моркова, едро нарязани
1 голям стр. праз, едро нарязан
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. люспи лют пипер
300 гр орзо
магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Загрейте голяма тенджера ( хубаво е ако можете да я ползвате и във фурната ). Налейте зехтина и сложете вътре пилето / частите. Запържете от двете страни, докато месото започне да променя цвета си.
Ако не можете да сложите тенджерата във фурната, преместете пилето в подходяща тава. Изцедете сока от двата лимона върху месото, добавете скилидките чесън, естрагона, морковите, праза. Овкусете със сол и лют пипер и налейте гореща вода, колкото да покрие месото. Сложете в предварително загрятата на 180 градуса фурна с капак или фолио и печете за час -час и половина или докато месото е готово.
Когато месото е готово, махнете капака / фолиото и добавете орзото. Върнете във фурната отново покрито за още 15 минути или докато орзото набъбне и омекне.
Преди да сервирате, отделете само месото на пилето - махнете всички кокали и кожа. Поръсете с магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар