Необходими продукти за 4 порции:
1 бр маруля
1/2 бр червено зеле
100 гр прошуто
1 голяма круша
2 с.л. течен мед
80 гр орехи,едро нарязани
за дресинга:
4 с.л. зехтин
1 с.л. течен мед
2 с.л. ябълков оцет
сол
Начин на приготвяне:
Накъсайте марулята и червеното зеле в купа и оставете настрана.
Сложете нарязаните орехи в тиган. Загрейте го и запечете ядките, докато пуснат аромата си. Извадете да се охладят.
Нарежете крушата на тънки филийки и я сложете в тигана. Полейте с течния мед и разбърквайте, докато крушата се карамелизира. Махнете от огъня и охладете.
Пригответе дресинга за салатата като смесете зехтина, меда, оцета и солта и разбъркате много добре. Излейте в купата с накъсаните маруля и червено зеле. Разбъркайте и разпределете в чинии. Във всяка чиния добавете ленти прошуто, парченца карамелизирана круша и поръсете със запечените орехи.
0 коментара:
Публикуване на коментар