Необходими продукти за 4 порции:
400 гр телешка кайма
400 гр свинска кайма
4 с.л. чътни от лук
5 с.л. зехтин
1 ч.л. люспи лют червен пипер
2х400 гр консерви нарязани домати
сол
листа пресен босилек
препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
В купа смесете двата вида кайма и чътнито от лук. Разбъркайте много добре и оформете малки кюфтенца - около 20 -25 броя.
Загрейте тиган и налейте зехтина. Сложете кюфтенцата и изпържете от всички страни. Когато са готови, поръсете със сол и лютия червен пипер. Оставете за още 1-2 минути и извадете от тигана.
Ако в тигана има останал много зехтин, излейте част от него, така че да останат само 1-2 с.л. Добавете нарязаните домати и намалете котлона. Оставете да къкрят 10 минути или докато сосът започне леко да се сгъстява.
Сервирайте кюфтенцата с доматения сос, листа пресен босилек и препечен хляб.
0 коментара:
Публикуване на коментар