Италиански кюфтенца с доматен сос

    И това лято Италия ме зареди с много положителна енергия и ме вдъхнови за безброй нови вкусотии.

Необходими продукти за 4 порции:

400 гр телешка кайма
400 гр свинска кайма
4 с.л. чътни от лук
5 с.л. зехтин
1 ч.л. люспи лют червен пипер
2х400 гр консерви нарязани домати
сол
листа пресен босилек
 
препечен хляб за сервиране

Начин на приготвяне:

В купа смесете двата вида кайма и чътнито от лук. Разбъркайте много добре и оформете малки кюфтенца - около 20 -25 броя.
Загрейте тиган и налейте зехтина. Сложете кюфтенцата и изпържете от всички страни. Когато са готови, поръсете със сол и лютия червен пипер. Оставете за още 1-2 минути и извадете от тигана. 
Ако в тигана има останал много зехтин, излейте част от него, така че да останат само 1-2 с.л. Добавете нарязаните домати и намалете котлона. Оставете да къкрят 10 минути или докато сосът започне леко да се сгъстява.  
Сервирайте кюфтенцата с доматения сос, листа пресен босилек и препечен хляб.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino