Миналата седмица с приятели се разходихме до Пловдив и за вечеря седнахме в едно много приятно ресторантче. Поръчах си разядка, за която нямах никакви очаквания. Но както обикновено се случва, щом нямаш очаквания, оставаш очарован! Разядката се оказа изключително сполучлива и аз не мирясах, докато не разбрах как се казва /тъй като в менюто нямаше съставки /.
Още на следващия ден след бързо проучване и умуване сътворих разядката у дома. Със сигурност към момента е любимото ми похапване. Опитайте я и Вие.
Необходими продукти:
тарама хайвер / рецептата можете да намерите тук /
тиро салата:
250 гр прясно сирене
3 с.л. цедено кисело мляко
3 с.л. зехтин
1 с.л. бял оцет
за сервиране:
препечени филийки
зелени маслини
Начин на приготвяне:
За тиро салатата в купа смесете прясното сирене, цеденото мляко, зехтина и оцета. Разбъркайте добре до еднородна смес.
Сервирайте тарама хайвера и тиро салатата с лъжица за сладолед в поднос. Добавете препечните филийки и маслините.
0 коментара:
Публикуване на коментар