Тарама хайвер



  Препечена филийка, намазана с домашно разбит тарама хайвер ... неповторимо! 
  Всеки, който обича хайвер, знае, че домашният няма нищо общо с купешкия. Може да го сервирате като предястие или добавка на рибно меню или да го ползвате като пастет за различни хапки и сандвичи. Както и да го сервирате, няма начин да не му се насладите. Не е много здравословно с тези количества олио, но пък си струва да му се насладите от време на време.
 
Необходими продукти:

100 гр хайвер ( предварително осолен )
500-600 мл олио
1 филийка хляб
1/2 гл лук
сок от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Сложете хайвера по възможност във висок и тесен съд - аз използвам мерителната кана на пасатора. 
В блендер смелете на ситно лука или го настържете на ренде. Прибавете го към хайвера. Филийката хляб напоете с вода и изтискайте добре. Добавете към хайвера. Започнете да разбивате с помощта на пасатор, като постепенно добавяте на тънка струйка олиото. Добавяйте по малко, разбивайте, докато попие и тогава добавяйте нова струйка олио. Тарама хайверът е готов, когато получите гладка и пухкава смес, удвоила, дори утроила обама си. Накрая прибавете и лимоновия сок.    
Сервирайте с резени лимон и препечени филийки хляб.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino