Необходими продукти:
5 големи праскови, нарязани на полумесеци
1/3 ч.ч. захар
1 с.л. нишесте
1 ч.л. канела
2 с.л. вода
2 с.л. лимонов сок
за крамбъла:
1 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. прясно мляко
15 гр масло, разтопено
1 с.л. захар + още за поръсване
за сервиране:
бита сметана или ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Пригответе 20 см форма.
В касерола смесете нарязаните праскови, захарта, нишестето, канелата, водата и лимоновия сок. Загрейте на котлона, докато заври и оставете за още 1-2 минути, като разбърквате. Изсипете сместта в 20 см форма.
За крамбъла - в купа смесете брашното, млякото, маслото и захарта. Разбъркайте до получаване на "меко тесто". С помощта на лъжица за сладолед разпределете топки от сместта върху горещите праскови. Можете и просто да разпределите сместта върху прасковите, без да оформяте топки. Поръсете със захар.
Печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 20 - 25 минути или до златиска коричка.
Сервирайте със бита сметана или ванилов сладолед.
0 коментара:
Публикуване на коментар