Крамбъл с праскови


  

Необходими продукти:

5 големи праскови, нарязани на полумесеци
1/3 ч.ч. захар
1 с.л. нишесте
1 ч.л. канела
2 с.л. вода
2 с.л. лимонов сок
 
за крамбъла:
 
1 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. прясно мляко
15 гр масло, разтопено
1 с.л. захар + още за поръсване
 
за сервиране:
 
бита сметана или ванилов сладолед
 
Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Пригответе 20 см форма.
В касерола смесете нарязаните праскови, захарта, нишестето, канелата, водата и лимоновия сок. Загрейте на котлона, докато заври и оставете за още 1-2 минути, като разбърквате. Изсипете сместта в 20 см форма. 
За крамбъла - в купа смесете брашното, млякото, маслото и захарта. Разбъркайте до получаване на "меко тесто". С помощта на лъжица за сладолед разпределете топки от сместта върху горещите праскови. Можете и просто да разпределите сместта върху прасковите, без да оформяте топки. Поръсете със захар.
Печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 20 - 25 минути или до златиска коричка. 
Сервирайте със бита сметана или ванилов сладолед.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino