Ягодово брюле

 

   Лек на вкус и лесен за приготвяне вариант на класическия френски десерт.

Необходими продукти за 6 порции:

225 гр крем сирене
6 с.л. захар
1 1/2 ч.ч. заквасена сметана
1 яйце
500 гр ягоди

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.
С помощта на миксер разбийте крем сиренето и захарта до получаване на гладка смес. Добавете заквасената сметана и яйцето и доразбийте. 
Отделете 6 ягоди за украса, а останалите нарежете на малки парченца.
Пригответе 6 огнеопорни купички. Разпределете парченцата ягоди по купичките. Отгоре разпределете приготвената смес. 
Сложете купичките в дълбока тава и налейте топла вода до средата на купичките. Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 25 минути. Изключете фурната и оставете десерта вътре за още 10 минути. След това отворете леко вратата и оставете за още 10 минути. Извадете от фурната и поставете в хладилник до пълно охлаждане.
Преди да сервирате, поръсете всяка купичка със захар, обгорете с помощта на кухненска горелка до карамелизиране на захарта и украсете с отделените ягоди. 
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino