Лек на вкус и лесен за приготвяне вариант на класическия френски десерт.
Необходими продукти за 6 порции:
225 гр крем сирене
6 с.л. захар
1 1/2 ч.ч. заквасена сметана
1 яйце
500 гр ягоди
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
С помощта на миксер разбийте крем сиренето и захарта до получаване на гладка смес. Добавете заквасената сметана и яйцето и доразбийте.
Отделете 6 ягоди за украса, а останалите нарежете на малки парченца.
Пригответе 6 огнеопорни купички. Разпределете парченцата ягоди по купичките. Отгоре разпределете приготвената смес.
Сложете купичките в дълбока тава и налейте топла вода до средата на купичките. Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 25 минути. Изключете фурната и оставете десерта вътре за още 10 минути. След това отворете леко вратата и оставете за още 10 минути. Извадете от фурната и поставете в хладилник до пълно охлаждане.
Преди да сервирате, поръсете всяка купичка със захар, обгорете с помощта на кухненска горелка до карамелизиране на захарта и украсете с отделените ягоди.
0 коментара:
Публикуване на коментар