У дома много обичаме бяла риба под формата на пръчици или хапки. Вкусно и полезно за всички.
Необходими продукти за 4 порции:
600 гр бяла риба без кожа
50 гр брашно
1 яйце
200 гр галета Панко
2 с.л. зехтин
400 гр замразен грах
20 гр масло
300 гр пресни картофи
резени лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Започнете с картофите - измийте ги и ги сложете в тенджера с вода и малко сол. Варете, докато започнат да омекват. Отцедете в гевгир и оставете да се изсушат от влагата.
Включете фурната на 200 градуса. Сложете картофите в тава, овкусете със сол на вкус и 1-2 с.л. зехтин, разбъркайте и запечете в предварително загрятата на 200 градуса фурна до златисто.
Докато картофите се пекат, пригответе рибата - нарежете я на парченца от по 3-4 см. В подходящи съдобе пригответе отделно брашното, овкусено със сол, разбитото яйце и галетата.
Загрейте тиган и сложете вътре зехтина. Започнете да овалвате всяко парче риба първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Пържете в тигана от двете страни до златисто.
Загрейте тиган или малка тенджера и изсипете вътре граха. Овкусете със сол, черен пипер и прибавете маслото. Бъркайте, докато маслото се разтопи напълно. Оставете граха още 2-3 минути и след това изключете котлона. С помощта на преса за картофи намачкайте леко граха, но оставете и цели грахчета.
Сервирайте рибените хапки с топлия грах, печените пресни картофи и резени лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар