Тези дни много експериментирам с ревен. Най-накрая може да се намери по големите магазини у нас ( и по-специално в Бургас ) и аз съм много щастлива от този факт. Ако не сте го консумирали до сега, Ви съветвам да го опитате. Но задължително го обработете, не го консумирайте суров, тъй като е мноого кисел. Не яжте и листата, тъй като са отровни. Можете да го използвате за салати, супи, десерти, гарнитури, сладка и за компоти.
Необходими продукти за 4 порции:
350 гр ревен
1/4 ч.ч. течен мед
450 гр рукола ( или любимата Ви зелена салата )
1 гл резене, нарязано на тънки ленти
2 с.л. зехтин
2 с.л. бял балсамов оцет
сол и черен пипер
50 гр орехи, запечени и накълцани
150 гр козе сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Нарежете ревена на парченца по 2 см. Подредете ги на един ред в тава, покрита с хартия за печене, поръсете с меда и запечете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 5 минути или докато ревенът започне да омеква. Извадете и оставете да се охлади.
В купа сложете руколата, овкусете със зехтин, балсамов оцет, сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете нарязаното на тънки ленти резене, охладения ревен, запечените орехи, както и натрошеното козе сирене. Разбъркайте внимателно и разпределете в чинии, за да сервирате.
0 коментара:
Публикуване на коментар