Вкусотия, за хората, които имат непоносимост към глутена. Ако пък си хапвате глутен и рецептата Ви харесва, можете да замените безглутеновата паста с глутенова и пак да се насладите на страхотно ястие.
Необходими продукти за 2 порции:
200 гр безглутенова паста
2 с.л. зехтин
1 гл лук, ситно нарязан
1 скл чесън, пресован
100 гр панчета, нарязана на малки кубчета
1 голям патладжан, нарязан на малки кубчета
30 гр кедрови ядки
100 гр чери домати, разрязани на две
листа пресен босилек, ситно нарязани
сол и черен пипер
пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете пастата според указанията на опаковката.
Загрейте голям и дълбок тиган. Добавете зехтина, ситно нарязания лук и пресования чесън. Когато омекнат, добавете панчетата и запържете за няколко минути, за да пусне мазнината и аромата си. Тогава прибавете нарязания на малки кубчета патладжан. Овкусете със сол и черен пипер, ако е необходимо добавете още малко зехтин. Когато патладжанът промени цвета си, добавете кедровите ядки и разбъркайте. Накрая прибавете и разполовените чери домати, листата босилек и оставете ястието да се готви на среден огън за 15-20 минути или докато всички продукти са сготвени.
Накрая добавете сварената паста с малко от водата, в която се е варила. Разбъркайте добре и разпределете в чинии. Поръсете с настърган пармезан и сервирайте.
0 коментара:
Публикуване на коментар