Яйца от меренг

 

  Чудно Великденско лакомство - яйца от меренг с лимонов крем. Лесни за направа, а така ефектни и вкусни.

Необходими продукти за 24 броя:

4 белтъка, със стайна температура
1 щ. сол
1 ч.ч. фина захар
1 ч.л. нишесте
1 ч.л. бял винен оцет
1 ч.л. ванилов екстракт
лимонов крем за пълнене ( рецептата може да намерите тук )

Начин на приготвяне:

Първо пригответе лимоновия крем - рецептата тук.
Върху лист хартия за печене с помощта на молив и подходящ ринг или чашка очертайте 24 броя кръгчета с диаметър 4-5 см. Обърнете хартията с очертанията надолу и поставете в тава. 
В купа на настолен миксер или в друга купа сложете белтъците и солта и разбийте до получаване на меки връхчета. Без да спирате миксера, започнете да добавяте захарта малко по малко. Разбивайте сместта до получаване на меренг с твърди връхчета. Накрая добавете нишестето, оцета и ванилията и разбъркайте с миксера, докато съставките се поемат от сместта. 
Загрейте фурната на 110 градуса. 
Прехвърлете готовия меренг в пош с 1-1.5 см кръгъл накрайник. Шприцовайте основата на всяко очертано върху хартията за печене кръгче и след това продължете само по стените, така че да се получи плътна основа и дупчица в средата - нея след печене ще напълните с лимонов крем. Повторете, докато меренгът свърши. 
Печете в предварително загрятата на 110 градуса фурна за 60-75 минути. Охладете напълно върху решетка. Напълнете с лимонов крем.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino