Лимонов крем


    Лимоновият крем е изключително популярен в Западните страни, особено във Великобритания. Още от 19 век там традиционно го консумират върху кифличка или филийка, заедно със следобедния си чай. В днешно време в Англия може да се намери във всеки магазин, готов за консумация. У нас за съжаление все още не е придобил популярност, а може да бъде използван за толкова много десерти - можете да го използвате като крем за кифлички, торти, тартове, целувки, торта Павлова, гофрети, палачинки, пайове, чийзкейкове, мъфини, можете дори да го намажете върху препечена филийка или бисквитка. Освен това не изисква много продукти и се приготвя бързо и лесно. 

Необходими продукти за 350 мл крем:

2 яйца, със стайна температура
2 жълтъка, със стайна температура
150 гр кристална захар
100 гр масло
2 лимона, кората и сока

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата, жълтъците и захарта с помощта на миксер.  
В касерола на слаб огън сложете маслото и оставете да се разтопи. Внимателно прибавете разбитата яйчена смес, кората и сока от лимоните. Оставете да се готви на слаб огън, като разбърквате от време на време, докато се получи леко гъст крем.
Охладете леко, прехвърлете в буркан и затворете добре. Съхранявайте в хладилник до една седмица. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino