Необходими продукти за 4 порции:
2 кг свински ребра патрондаш
2 с.л. кафява захар
1 с.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. чили на прах
1 ч.л. сух чесън
1 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. синап
1 ч.л. риган
1 с.л. сол
за печените картофи:
1 кг картофи
50 мл олио
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса.
Почистете ребрата от външната ципа.
Смесете кафявата захар, пушения пипер, чилито, чесъна, кориандъра, кимиона, синапа, ригана и солта и с готовата смес натрийте добре ребрата от всички страни. Сложете в подходяща тава, покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрятата на 160 градуса фурна за 3 часа.
Когато минат 3 часа, махнете фолиото, увеличете фурната на 220 градуса и допечете ребрата за още 10 минути или докато станат златисти.
За гарнитурата от печени картофи нарежете обелените картофи на лодки и поставете в тава с незалепващо покритие. Овкусете със сол, черен пипер и олио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути или до готовност.
Сервирайте всичко топло.
0 коментара:
Публикуване на коментар