Необходими продукти за 4 порции:
250 гр дългозърнест ориз
4 с.л. зехтин
300 гр пилешки гърди, нарязани на тънки ленти
2 с.л. течен мед
1 гл лук, ситно нарязан
1 стр селъри, ситно нарязана
2 червени чушки, ситно нарязана
1 тиквичка, ситно нарязана
1 с.л. джинджифил, настърган
1 скл чесън, пресован
1 с.л. къри на прах
сок от 1/2 лайм
3 с.л. соев сос
1 с.л. сладко -лютив сос
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете вода ( без да спазвате пропорции ), посолете и оставете да заври. Щом заври, добавете ориза и варете до готовност. Оставете настрана.
В силно загрят тиган с 2 с.л. зехтин сложете нарязаните на ленти пилешки гърди. Разбърквайте от време на време и щом поделеят, подправете със сол и черен пипер на вкус. Щом прецените, че месото е готово, добавете меда, разбъркайте добре и прехвърлете месото в отделен съд.
В тигана добавете още 2 с.л. зехтин и сложете ситно нарязаните лук, селъри, чушка и тиквичка. Оставете зеленчуците да омекнат, като разбърквате от време на време. Когато са готови, подправете с настъргания джинджифил, пресования чесън, кърито, сока от лайм, соевия сос и сладко-лютивия сос и разбъркайте всичко много добре.
Свареният ориз измийте със студена вода, отцедете и добавете в тигана при зеленчуците. Разбъркайте и добавете и пилешкото месо. Разбъркайте всички продукти и сервирайте веднага.
0 коментара:
Публикуване на коментар