Пица с кайма и кашкавал


   Признавам си, че бях леко скептична към пицата с кайма, но щом я опитах ... божествена! Горещо Ви препоръчвам да я опитате и Вие и съм сигурна, че ще стане постоянна рецепта за пица в репертоара Ви.
 
Необходими продукти за 4 порции:

за тестото:

500 гр брашно
1 ч.л. сол
7 гр мая
1 ч.л. захар
100 мл прясно мляко
50 мл зехтин
1 яйце
100 мл вода

за плънката:

400 гр домати от консерва
1 ч.л. захар
1 ч.л. риган 
сол и черен пипер
3 с.л. зехтин
1 гл лук, ситно нарязан
500 гр кайма смес
200 гр кашкавал, настърган

Начин на приготвяне:

В купа сложете брашното, солта, захарта и маята и разбъркайте добре. Направете кладенче в средата и добавете прясното мляко, зехтина и яйцето, както и 100 мл вода. Замесете меко и еластично тесто, което сложете в купа, поръсена с брашно, покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса за час или докато удвои обема си. 
За плънката - сложете доматите в съд на котлона, овкусете със сол, черен пипер, захарта и ригана и гответе на среден огън до сгъстяване. Ако е нужно, пасирайте, за да получите сос.
В тиган загрейте зехтина и добавете ситно нарязания лук. Щом омекне, добавете каймата и бъркайте, докато стане на трохи. Махнете от огъня.
Загрейте фурната на 220 градуса.
Втасалото тесто разточете на тънка правоъгълна кора и сложете в голяма тава, покрита с хартия за печене. По крайщата оформете борд и намажете вътрешната част със зехтин и доматения сос. Отгоре разпределете каймата и поръсете с настъргания кашкавал. Печете в предварително загрятата на 220 градуса фурна за 15 минути или до златисто.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino