Необходими продукти за 6 порции:
2 патладжана
50 мл зехтин
6 филийки пълнозърнест хляб с квас
200 гр краве сирене
за десинга:
2 скл чесън, пресован
1/4 вр. магданоз, ситно нарязан
1 ч.л. чили
50 мл зехтин
40 мл бял оцет
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете, обелете и нарежете патладжаните на шайби. Поръсете със сол и оставете за 10-15 минути да се отцедят. Измийте и подсушете добре. Намажете със зехтина и изпечете на оребрен тиган или скара.
За дресинга - в купичка смесете пресования чесън, ситно нарязания магданоз, чилито ( ако ще ползвате ), зехтина, оцета, както и сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре съставките и оставете настрана.
Изпечените патладжани нарежете на едро и още горещи ги залейте с дресинга. Оставете да престоят 20 минути.
Всяка филийка хляб разрежете на две и запечете на грил. Отгоре наредете от патладжаните и поръсете със сирене. Сервирайте веднага.
2 коментара:
Мноого обичам патладжан, брускетите изглеждат супер апетитно! И аз обработвам подобен пост в момента, виж какво съвпадение, правих един маринован патладжан и стана супер за брускетки!
Приятен ден, Иви! :)
Благодаря, Лили! Супер съвпадение, ама то си е сезона на патладжана ;) Хайде, ще чакам и твоя пост за този маринован патладжан, сигурна съм, че ще е много вкусен!:*
Публикуване на коментар