Пълнено агнешко бутче / плешка
Великден отново наближава и всеки се чуди какво по-различно да приготви за празничната трапеза.
Аз наскоро изпробвах тази италианска рецепта и останах доста доволна. Можете да приготвите с бутче или с плешка, каквото Ви се намира, единствената разлика е, че плешката не може да се напълни така добре, както бутчето. Но това изобщо не се отсразява на крайния резултат. Така че, за предстоящия празник, имате нова идея от мен за агнешко месо.
Необходими продукти:
1 бр агнешко бутче или плешка ( около 2 - 2.5 кг )
150 гр стар хляб
50 мл бяло вино
1 с.л. зехтин
1 лимон, кората и сока
4 скл чесън
1 вр мента
4 филета аншоа
1 с.л. каперси
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Накъсайте стария хляб на малки парчета и го сложете в блендер или кухненски робот. Добавете бялото вино, зехтина, кората и сока от лимона, овкусете със сол и черен пипер и оставете да престои 10 минути. Добавете чесъна, листата мента, аншоата и каперсите. Разбийте всичко до получаване на трохи и доовкусете, ако е необходимо.
Овкусете добре агнешкото бутче или плешка със сол и черен пипер и след това изсипете отгоре приготвената хлебна смес. Масажирайте навсякъде и напълнете вътрешността. Зашийте здраво с кухненски конец, за да не излезе плънката по време на печене. Поставете готовото месо направо върху решетката на фурната, като отдолу поставите голяма тава, която да събира изтичащите сокове. Печете час и половина или докато месото стане златисто, но не сухо.
Щом го извадите от фурната, го оставете да си почине за 10 минути.
Сервирайте с гарнитура от печени картофи и зеленчуци по Ваш избор или свежа салата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 коментара:
Публикуване на коментар