Необходими продукти за 4 порции:
300 гр свински гърди
200 гр ориз
10 бр сушени китайски гъби или 200 гр пресни манатарки
1 стр праз
2 скл чесън
1 морков
3 с.л. олио
2 с.л. соев сос
2 щипки джинджифил на прах
за марината на месото:
1 с.л. соев сос
1 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на филийки. В подходящ съд смесете всички продукти за маринатата. Прибавете месото и разбъркайте добре. Оставете в хладилник, покрито с фолио, за няколко часа или за цяла вечер, ако имате време.
Накиснете сушените гъби ( ако ползвате такива ) в гореща вода, докато омекнат. Отцедете и нарежете на ивици.
В тиган загрейте олиото и поставете ситно нарязаните праз и чесън, както и морковите, нарязани на тънки колелца. Когато започнат да омекват, добавете и маринованото месо и запържете добре от всички страни. Накрая прибавете нарязаните гъби и залейте с 200 мл гореща вода. Оставете да ври на слаб огън, докато месото омекне и водата се изпари.
През това време, измийте ориза със студена вода, докато спре да пуска бяла вода. Накиснете го с две чаши вода и оставете за 20 минути или докато месото се готви.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Отцедете ориза от водата и поставете в тава. Залейте с 2 с.л. соев сос и добавете продуктите от тигана. Залейте с 400 мл гореща вода, подправете с джинджифила на прах и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или докато оризът поеме течността.
0 коментара:
Публикуване на коментар