Пълнените тиквички по испански са чудесен начин да използвате стари, едри или пожълтели тиквички. Разбира се става много вкусно и с пресни тиквички.
Необходими продукти за 4 порции:
4 средно големи или 2 едри тиквички
1 с.л. зехтин
1 гл лук, ситно нарязан
1 скл чесън, пресован
100 гр чорисо, ситно нарязано
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер ( по желание )
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. сушена мащерка
500 гр ситно нарязани домати
150 гр червени печени чушки, нарязани
85 гр пресни трохи хляб
100 гр сирене манчего ( можете да го замените с кашкавал ), настъргано
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Срежете тиквичките на две по дължина и издълбайте средната част с помощта на лъжица. Подредете половинките в тава и ги подправете със сол и черен пипер.
В тиган загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук, докато омекне. Добавете пресования чесън и ситно нарязаното чорисо. Подправете с риган и мащерка. Гответе няколко минути и след това прибавете ситно нарязаните домати и печени чушки. Оставете да се вари на среден огън за 10 минути или докато водата от доматите се изпари.
С готовата смес напълнете издълбаните тиквички и ги запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
В блендер направете хлебните трохи и ги смесете добре с настърганото сирене или кашкавал. Извадете тиквичките от фурната, поръсете ги със сместта и ги дозапечете за още 10 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар