Катино мезе


     Катино мезе е едно българско ястие, което се води предястие, но лично аз го използвам за основно. Често го приготвям, когато нямам много време или желание да готвя. Не изисква много продукти и усилия, а става много вкусно. 

Необходими продукти за 2 порции:

500 гр свинско месо
250 гр стерилизирани гъби печурки
2 гл лук
100 мл олио / зехтин
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки парченца. 
В тиган загрейте олиото и сложете месото. След като започне да побелява, добавете нарязания на полумесеци лук. Щом лукът поомекне, добавете гореща вода, колкото да покрие продуктите, овкусете със сол и черен пипер и оставете на среден огън, докато месото омекне и водата се изпари. 
Добавете нарязаните на две гъби, поръсете с червения пипер и лимоновия сок. Разбъркайте добре и щом гъбите се сготвят, махнете от огъня.
Сервирайте поръсено с магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino