Една от първите ми рецепти, публикувани в кулинарно списание! Благодаря на SOintoFood
Необходими продукти:
За тестото:
85 гр крем сирене
120 гр студено масло
1 ч.ч. брашно
За плънката:
100 гр бекон
1 гл лук
½ ч.ч. пармезан
1 яйце
1 ½ ч.ч. прясно мляко
1 с.л. олио
Сол
Черен пипер
Начин на приготвяне:
В купа смесете крема сиренето, студеното масло, нарязано
на малки кубчета и брашното. Разбъркайте с ръце, докато се получат едри трохи и
след това разбийте с миксер. Омесете тесто, завийте го във фолио и го сложете в
хладилник поне за 1 час, за да стегне.
През това време пригответе плънката, като в тиган
загреете 1 с.л. олио и леко сотирате нарязания на дребни кубчета бекон. Когато
пусне мазнината си, отсрането го и в същата мазнина сотирайте лука, също
нарязан на ситни кубчета.
Отделно смесете прясното мляко и яйцето и рабийте с тел.
Овкусете на вкус със сол и черен пипер.
Вземете 12 малки формички за пай. Разделете охладеното
маслено тесто на 12 малки топки и разточете всяка от тях върху набрашнен плот
до 1 см дебелина. Сложете във формите, като добре притиснете тестото по дъното
и страните. На дъното на всяка форма сложете
плънка от бекон и лук, поръсете с пармезан и отгоре залейте с
млечно-яйчената смес, като оставите 2-3 см от върха на киша, за да не прелее
при печенето.
Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 30
минути или докато получите леко златиста коричка, като последните 10 минути
може да запечете само отдолу, за да не остане тестото сурово.
0 коментара:
Публикуване на коментар