Кой не обича да похапва бургери? Когато си ги приготвите сами у дома обаче, знаете какво точно хапвате.
Можете да използвате тази рецепта като основа и да я довършите по свой вкус - пригответе бургерите, пропуснете салатата и добавете каквито съставки Ви се иска - резени домат, кисели краставички, лук, салата айсберг или маруля, сирене, различни сосове ... щом месото е вкусно, всичко останало само допълва вкуса. Както и да го приготвите, цялото семейство ще го хареса.
Необходими продукти за 4 порции:
за бургерите:
500 гр телешка кайма
1 яйце
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. горчица
1 с.л. сос Уорчестър
1/4 ч.ч. пресен магданоз
1/4 ч.ч. галета
1 малка гл червен лук
4 с.л. босилек
сол
черен пипер
за салатата:
1 домат
1 с.л. червен лук
1 с.л. каперси
1 кисела краставичка
1 с.л. зехтин
1 с.л. пресен магданоз
1/2 с.л. оцет
1/4 с.л. риган
лют сос ( по желание )
за сервиране:
4 бр хлебчета за бургери
4 листа маруля ( по желание )
4 бр сирене за бургери ( по желание )
Начин на приготвяне:
В купа смесете всички продукти за бургерите. Омесете добре и се оформете 4 големи плоски кюфтета. Изпечете на скара или грил тиган.
За салатата - нарежете всички продукти на ситно, подправете с подправките и разбъркайте добре.
За сервиране - разрежете всяко хлебче на две и по желание запечете леко от вътрешната страна на скарата или грил тиган, на който сте изпекли месото. Подредете хлебче, маруля, парче сирене, бургер, салата и отгоре хлебче.
0 коментара:
Публикуване на коментар