Брауни е квадратно парченце сладкиш, което е създадено в Съединените Американски Щати през 19 век. Днес браунис са известни по цял свят, включително и у нас. Съществуват десетки рецепти за приготвянето на това сладко изкушение, но тази, която Ви представям сега, определено е на върха на моята класация за браунис!
Ще ги приготвите лесно, като забъркате всичко в купа и ще получите сладка наслада с тънка и хрупкава коричка отгоре, лепкава текстура отвътре, комбинирана с разтопени шоколадови парченца...просто неустоимо! Вярвам, че опитате ли тази рецепта веднъж, тя ще се превърне във ваша любима. Насладете се без угризения!
Необходими продукти:
150 гр брашно, пресято
75 гр тъмно натурално какао на прах
130 гр фина кафява захар
290 гр фина бяла захар
175 гр безсолно масло, разтопено и охладено
1 ч.л. ванилов екстракт
3 яйца
125 гр черен шоколад
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, какаото, кафявата и бялата захар. Направете "кладенче" в средата и сложете маслото, яйцата и ванилията. Разбъркайте всичко внимателно с шпатула до получаване на хомогенна смес.
Нарежете черния шоколад на парчета и го добавете към сместа. Внимателно разбъркайте.
Изсипете готовата смес в 20 см тавичка, покрита с кухненска хартия и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 50-60 минути.
Оставете да изстине напълно преди да извадите от тавичката и нарежете на еднакви квадратни парчета.
0 коментара:
Публикуване на коментар