Брускети Нисоаз


Хапки със силен средиземноморски вкус и аромат, които опитате ли, ще искате още и още.


Необходими продукти:

1 франзела
3 с.л. зехтин и още малко за намазване
6 филета аншоа
2 скл чесън, смачкани
1/2 гл червен лук, ситно нарязан
230 гр консервирани домати
2 с.л. доматено пюре
25 гр каперси
1/2 ч.л. едро смлян лют червен пипер
10-12 маслини Каламата
2 с.л. ситно настърган пармезан
листа пресен босилек

Начин на приготвяне:

Нарежете франзелата на филийки и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с 1 с.л. зехтин и запечете за няколко минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Внимавайте да не ги препечете и да станат твърде хрупкави.
Загрейте останалия зехтин в тиган и запържете аншоата, червения лук и чесъна на слаб огън, докато омекнат, а аншоата стане на трохи. Добавете доматите, доматеното пюре, каперсите, лютия червен пипер и гответе на слаб огън за 10-15 минути или докато сосът се сгъсти. Оставете да изстине.
Намажете филийките със соса, сложете по половин маслина и поръсете с пармезан. Запечете за 8-10 минути на 200 градуса.
Украсете с листа босилек, поръсете със зехтин и сервирайте.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino