Пържола с чили масло и хрупкави картофи




        Кой не обича пържола с хрупкави картофки? Ястието е подходящо за бързо приготвена и вкусна вечеря, особено, ако имате пържоли и се чудите как да ги приготвите. 


Необходими продукти за 4 порции:

4 свински пържоли
50 гр меко масло
1 с.л. ситно нарязан магданоз
лют червен пипер, едро смлян
сокът и кората от 1/2 лимон
1 ч.л. зехтин
още малко масло за печенето

за картофите:

450 гр картофи
2 с.л. олио
1 скл чесън, смачкана
1 ч.л мащерка
сол

за сервиране:

микс от салати
чери домати

Начин на приготвяне:

За чили маслото объркайте мекото масло с магданоза, лютия пипер, кората от лимон, добавете малко от лимоновия сок и овкусете на вкус. Охладете, докато стегне.
Пържолите овкусете по Ваш вкус ( аз използвам сол, черен пипер, червен пипер и чубрица ), сложете ги в намазнена с олио тава и сложете малки бучки масло върху и около месото. Печете на грил фурна по 3-4 минути от всяка страна или до готовност.
Картофите обелете, нарежете на по-едро и поставете в тавичка. Добавете олиото, смачкания чесън, мащерката и сол на вкус. Объркайте всичко добре, за да поемат картофите подправките. Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 30-40 минути или докато станат златисти и хрупкави.
Миксът от салати и чери домати овкусете със зехтин и останалия лимонов сок и сервирайте с пържола, отгоре на която сложете от чили маслото ... аз го направих под формата на сърце. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino