Необходими продукти за 2 порции:
2 бр риба скумрия
кората и сокът от 1 зелен лимон
1 с.л. зехтин
морска сол
микс от салати за сервиране
за соса:
2 с.л.соев сос
1 червена люта чушка, нарязана на тънки ленти
сокът от 1 зелен лимон
парче джинджифил ( колкото палец )
2 с.л. кафява захар
Начин на проготвяне:
Филетирайте двете риби, така че да се получат 4 бр филета.
С остър нож набраздете филетата откъм кожата и ги сложете в съд. Полейте ги със сока и поръсете с кората от зеления лимон. Оставете ги да се мариноват за 5-10 минути.
Съставките за соса сложете в тенджерка и ги кипнете. Варете 5 минути, докато се посгъсти, дръпнете от огъня и оставете настрана.
Сложете филетата скумрия в намазнена тавичка с кожата нагоре. Полейте със зехтина, поръсете с малко морска сол. Печете на грил фурна на максимална температура за 5 минути или докато месото побелее.
Сервирайте полятите със сос филета с микс от салати и резен зелен лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар