Печен джолан с мачкани картофи

 


Необходими продукти за 4-6 порции:
 
2 бр свински джолан
200 мл бяло вино или телешки бульон
4 с.л. соев сос 
1 глава лук, нарязан на едро
1 морков, нарязан на едро 
2 стъбла селъри, нарязани на едро
1 с.л. нишесте  
 
за маринатата:
 
1 ч.л. червен пипер 
1 ч.л. пушен червен пипер 
1 ч.л. лют червен пипер 
1 ч.л. кимион 
1 ч.л. семена от резене 
1 ч.л. суха мащерка 
1 ч.л. сух риган 
1 ч.л. черен пипер на зърна 
1 дафинов лист 
1 ч.л. чесън на прах 
1 ч.л. кафява захар 
2 с.л. морска сол
 
за гарнитура:
 
1 кг картофи 
1 с.л. едрозърнеста горчица 
1 ч.л. медена горчица 
30 г краве масло 
1 с.л. сушен див лук 
 сол на вкус
 
Начин на приготвяне:
 
Смесете всички подправки за маринатата в хаванче и начукайте, за да станат всички на прах.
Овкусете джуланите със соевия сос и след това натрийте добре с подправките. Ако имате възможност оставете да се мариноват за няколко часа или за цяла нощ в хладилник.
Загрейте фурната на 180 градуса. 
Сложете джоланите в гювеч, налейте виното / бульона и 200 мл вода. Добавете нарязаните на едро лук, морков и селъри. Сложете капака и печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 3-4 часа или докато месото стане много крехко. 
Сварете картофите в подсолена вода, но ги дръжте горещи.  
Когато месото е готово, отделете цялата течност от гювеча и оставете само месото. Върнете във фурната на 200 градуса да се запече до златисто.
От течността приговете сос -  прецедете и сложете в касерола на котлона, добавете нишестето, разбъркайте с кухненска тел и загрейте, докато се сгъсти до консистенция на грейви сос.
Сварените и все още топли картофи обелете и сложете в купа. Намачкайте ги с вилица или с преса за картофи. Добавате двата вида горчица, маслото, дивия лук и овкусете със сол. Разбъркайте добре.
Сервирайте парчета джулан с мачкани картофи и грейви сос. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino