Необходими продукти за 4-6 порции:
2 бр свински джолан
200 мл бяло вино или телешки бульон
4 с.л. соев сос
1 глава лук, нарязан на едро
1 морков, нарязан на едро
2 стъбла селъри, нарязани на едро
1 с.л. нишесте
за маринатата:
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. лют червен
пипер
1 ч.л. кимион
1 ч.л. семена от резене
1 ч.л. суха
мащерка
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. черен пипер на зърна
1 дафинов лист
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. кафява захар
2 с.л. морска сол
за гарнитура:
1 кг картофи
1 с.л. едрозърнеста горчица
1 ч.л. медена горчица
30 г краве масло
1 с.л. сушен див лук
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете всички подправки за маринатата в хаванче и начукайте, за да станат всички на прах.
Овкусете джуланите със соевия сос и след това натрийте добре с подправките. Ако имате възможност оставете да се мариноват за няколко часа или за цяла нощ в хладилник.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете джоланите в гювеч, налейте виното / бульона и 200 мл вода. Добавете нарязаните на едро лук, морков и селъри. Сложете капака и печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 3-4 часа или докато месото стане много крехко.
Сварете картофите в подсолена вода, но ги дръжте горещи.
Когато месото е готово, отделете цялата течност от гювеча и оставете само месото. Върнете във фурната на 200 градуса да се запече до златисто.
От течността приговете сос - прецедете и сложете в касерола на котлона, добавете нишестето, разбъркайте с кухненска тел и загрейте, докато се сгъсти до консистенция на грейви сос.
Сварените и все още топли картофи обелете и сложете в купа. Намачкайте ги с вилица или с преса за картофи. Добавате двата вида горчица, маслото, дивия лук и овкусете със сол. Разбъркайте добре.
Сервирайте парчета джулан с мачкани картофи и грейви сос.
0 коментара:
Публикуване на коментар