Ако все не можете да попаднете на рецепта за картофени кюфтета, които не се разпадат, сега вече имате идеалната рецепта.
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг картофи
2 яйца
150 гр сирене, настъргано
4 стр магданоз
сол и черен пипер
брашно за паниране
2 яйца за паниране
галета панко за паниране
олио за пържене
за соса:
400 гр кисело мляко
3 с.л. майонеза
1-2 скл чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и сварете картофите в подсолена вода.
Отцедете добре и обелете. Настържете на ренде. Добавете яйцата, сиренето, магданоза и овкусете със сол и черен пипер. Омесете сместта и оформете кюфтета с големина по Ваше желание.
Загрейте малко олио в тиган. Можете да ги приготвите в еър фрайер.
Панирайте кюфтетата първо в брашно, след това в яйцата и накрая в панко галетата. Изпържете до златисто от двете страни или изпечете в еър фрайер. Извадете върху решетка, за да се отцеди мазнината, но да останат хрупкави.
Сервирайте картофените кюфтета със соса и зелена салата.
0 коментара:
Публикуване на коментар