Последната половин година доста експериментирам с бургери - оказа се, че има изключителни попадения, които бият не малко вкусните класически телешки бургери. Чорисо бургерът е в топ класацията.
Необходими продукти за 4 порции:
450 гр телешка кайма
250 гр мляно чорисо ( от чорисо наденица )
за соса:
1/4 ч.ч. майонеза
4-5 стр кориандър, ситно нарязан
сол, черен пипер
за сервиране:
4 бр хлебчета за бургер, разрязани на две
8 бр ленти бекон
4 яйца
4 бр маруля
1 домат, нарязан на колелца
картофки
Начин на приготвяне:
Смесете двете кайми и овкусете със сол и черен пипер. Оформете 4 еднакви плоски кюфтета. Изпечете на скара или грил тиган и оставете малко да си починат.
Изпечете лентите бекон в еър фрайър или в тиган, докато станат хрупкави.
Сгответе яйцата на очи в незалепващ тиган с малко масло и овкусете със сол и черен пипер.
Смесете всички съставки за соса.
За да сервирате бургерите, запечете леко питките. Намажете долното хлебче със сос, отгоре наредете кюфте, ленти бекон, маруля, домат, яйце и захлюпете с намазано със сос капаче. Сервирайте с картофки.

0 коментара:
Публикуване на коментар