Необходими продукти за 4 порции:
500 гр паста пене
2 с.л. зехтин
300 гр месо от наденица по избор
1 гл лук, ситно нарязан
2 ч.ч. царевица на зърна ( замръзена )
250 гр маскарпоне
1 ч.л. паста от люти чушки / лют сос
1 ч.ч. пармезан, настърган
пресен босилек за сервиране
Начин на приготвяне:
Сварете пастата във вряща подсолена вода. Изцедете в гевгир, като запазите поне една чаша от водата.
Загрейте тиган и добавете зехтина. Добавете нарязания лук и щом започне да омеква, добавете месото от наденицата. Гответе, като бъркате и късате месото с помощта на дървена лъжица. Овкусете със сол и когато наденицата е сготвена, прибавете царевицата. Оставете за 1-2 минути, колкото да се стопли и отпусне царевицата и прехвърлете всичко в голяма купа.
Прибавете маскарпонето, пастата от люти чушки и малко от водата, в която се е варила пастата, колкото да получите кремообразна смес. Прибавете пастата пене, разбъркайте, поръсете с пармезана.
Сервирайте с листа пресен босилек.
0 коментара:
Публикуване на коментар