Сусамени гевреци

 
Необходими продукти за 8-10 броя:
 
300 гр брашно
180 гр топла вода
1 ч.л. захар
7 гр суха мая
1 щ сол
 
50 мл вода
2 с.л. течен мед
сусам за поръсване
 
Начин на приготвяне:
 
В купата на настолен миксер или друга купа сложете брашното и солта. Отделно смесете топлата вода, маята и захарта. Оставете маята да се активизира. Започнете да бъркате брашното с миксер  и постепенно налейте маяната смес. Бъркайте докато получите меко тесто. Оставете да втаса и да удвой обема си, покрито с влажна кърпа. Ако бързате, можете да сложите тестото във фурната на 50 градуса само на въздух.
Щом тестото втаса, разделете го на 8-10 равни части и всяка завийте на фитил с дължина около 30 см. Оформете геврек, като прищипете крайщата. Подредете в голяма тава, покрита с хартия за печене. 
Включете фурната на 200 градуса.
Разтворете меда във водата и потопете всеки геврек в сместта само от едната страна. Поръсете или оваляйте в сусам и печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна до златисто-кафяво. 
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino