Гъбена супа

 


Необходими продукти за 4 порции:
 
1 гл лук, ситно нарязан
500 гр гъби микс, нарязани
2 скл. чесън, пресовани
сол, черен пипер
1 с.л. червен пипер
1 кубче гъбен бульон 
4-5 стр мащерка
1/2 ч.ч. ориз, измит от нишестето
2 с.л. брашно
 
Начин на приготвяне:
 
В тенджера загрейте олио и масло. Добавете ситно нарязания лук и щом омекне, прибавете нарязаните гъби. Задушете, докато гъбите започнат да омекват и да променят цвета си. Добавете пресования чесън. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер. Налейте 1,5 литра гореща вода и добавете гъбения бульон и мащерката. Оставете да поври на среден огън за 15 минути и след това прибавете измития ориз. Варете до готовност на ориза. 
Преди да свалите от огъня, можете да сгъстите малко супата с брашното, размито в малко вода.  

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino