Необходими продукти за 4 порции:
1 гл лук, ситно нарязан
500 гр гъби микс, нарязани
2 скл. чесън, пресовани
сол, черен пипер
1 с.л. червен пипер
1 кубче гъбен бульон
4-5 стр мащерка
1/2 ч.ч. ориз, измит от нишестето
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте олио и масло. Добавете ситно нарязания лук и щом омекне, прибавете нарязаните гъби. Задушете, докато гъбите започнат да омекват и да променят цвета си. Добавете пресования чесън. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер. Налейте 1,5 литра гореща вода и добавете гъбения бульон и мащерката. Оставете да поври на среден огън за 15 минути и след това прибавете измития ориз. Варете до готовност на ориза.
Преди да свалите от огъня, можете да сгъстите малко супата с брашното, размито в малко вода.
0 коментара:
Публикуване на коментар