Не се стряскайте от гръмкото заглавие! Рецептата е изключително лесна, подходяща за приготвяне през делничните дни и най-важното е мноого вкусна.
Необходими продукти за 4 порции:
8 бр свинско контрафиле
2 яйца
4 с.л. прясно мляко
брашно за паниране
панко галета за паниране
за соса:
80 гр масло
2 с.л. каперси
2 с.л. брашно
1 ч.ч. бяло вино или 400 мл пилешки бульон
1 с.л. лимонов сок
за сервиране:
рукола или друга зелена салата
резени лимон
Начин на приготвяне:
Начукайте свинското месо до много тънко.
В три отделни съда, подходящи за паниране, сложете яйцата с прясното мляко, брашното и панко галетата.
Загрейте тиган с малко масло и зехтин. Панирайте всяко контрафиле в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Изпържете до златисто. Имайте предвид, че месото е много тънко и е готово за много кратко време.
Когато месото е готово, в същия тиган пригответе соса - сложете маслото, щом се разтопи, добавете каперсите, брашното, разбъркайте и по малко налейте виното или бульона, като бъркате непрекъснато с кухненска тел. Оставете на огъня, докато започне да се сгъстява леко. Ако е необходимо прибавете още течност или брашно. Овкусете със сол, черен пипер и ломонов сок.
Сервирайте по две контрафилета в порция, върху рукола или друга зелена салата и полейте със соса. Добавете резени лимон към всяка порция.
0 коментара:
Публикуване на коментар