Бързи свински скалопини със сос от каперси

 

   Не се стряскайте от гръмкото заглавие! Рецептата е изключително лесна, подходяща за приготвяне през делничните дни и най-важното е мноого вкусна.

Необходими продукти за 4 порции:

8 бр свинско контрафиле
 
2 яйца
4 с.л. прясно мляко
брашно за паниране
панко галета за паниране
 
за соса:
 
80 гр масло
2 с.л. каперси
2 с.л. брашно
1 ч.ч. бяло вино или 400 мл пилешки бульон 
1 с.л. лимонов сок

за сервиране:

рукола или друга зелена салата
резени лимон

Начин на приготвяне:

Начукайте свинското месо до много тънко. 
В три отделни съда, подходящи за паниране, сложете яйцата с прясното мляко, брашното и панко галетата. 
Загрейте тиган с малко масло и зехтин. Панирайте всяко контрафиле в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Изпържете до златисто. Имайте предвид, че месото е много тънко и е готово за много кратко време. 
Когато месото е готово, в същия тиган пригответе соса - сложете маслото, щом се разтопи, добавете каперсите, брашното, разбъркайте и по малко налейте виното или бульона, като бъркате непрекъснато с кухненска тел. Оставете на огъня, докато започне да се сгъстява леко. Ако е необходимо прибавете още течност или брашно. Овкусете със сол, черен пипер и ломонов сок. 
Сервирайте по две контрафилета в порция, върху рукола или друга зелена салата и полейте със соса. Добавете резени лимон към всяка порция.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino