Необходими продукти:
3 яйца
100 гр захар
250 гр маскарпоне
150 мл сладкарска сметана
5 с.л. крем от шам фъстък + още за декориране
200 мл прясно мляко
300 гр бишкоти
50 гр шам фъстък, обелен и нарязан
Начин на приготвяне:
Застелете 20 см квадратна форма с хартия за печене.
Отделете белтъците и жълтъците на яйцата.
С миксер разбийте белтъците на сняг и оставете настрана.
Отново с миксер разбийте жълтъците и захарта докато станат бледожълти и удвоят обема си. Добавете маскарпонето и разбийте, докато се поеме от сместта.
Отделно разбийте сметаната до получаване на твърди връхчета. Добавете крема от шам фъстък и разбъркайте, за да се смесят. Прибавете към сместта с маскарпоне и внимателно разбъркайте с помощта на шпатула. Добавете и белтъците на сняг и отново много внимателно разбъркайте, за да не излезе въздухът от сместта.
Потопете всяка бишкота в прясното мляко и редете в приготвената тава. След всеки ред бишкоти сложете от крема и редувайте, докато запълните тавата. Отгоре завършете с крем.
Оставете да стегне в хладилник за 3-4 часа. Нарежете на парчета.
Преди да сервирате с помощта на пош декорирайте с крем от шам фъстък и поръсете с нарязан шам фъстък.
0 коментара:
Публикуване на коментар