Хлебчета с халапеньо и чедър

Необходими продукти за 12 броя:
 
130 гр масло, меко
1 ч.ч. чушки халапеньо, ситно нарязани
1/2 с.л. сол
1/4 ч.ч. топла вода
7 гр суха мая
1 ч.л. захар
3 1/4 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко, топло
1 яйце
2 ч.ч. чедър, настърган
 
Начин на приготвяне:
 
В касерола сложете 20 гр от масло и загрейте. Щом се разтопи, добавете ситно нарязаните чушки и солта. Гответе 4-5 минути, докато чушките омекнат. Махнете от огъня и охладете. 
В топлата вода сложете маята и захарта, разбъркайте и оставете да шупне. 
В купата на настолен или ръчен миксер ( с кука за тесто ) сложете брашното, активираната мая, прясното мляко и яйцето. Разбъркайте до получаване на тесто. Добавете малко по малко 60 гр от от мекото масло и разбийте, докато тестото го поеме. Накрая добавете и чушките халапеньо и разбъркайте докато също се поемат от тестото. 
Сложете тестото в намаслена купа, покрийте с влажна кърпа или прозрачно фолио и оставете да втаса за 45 - 60 минути или докато удвой обема си.
Намаслете 12 броя дълбоки форми за мъфини и оставете настрана. 
Втасалото тесто извадете върху набрашнен плот. Разточете на квадрат със страна около 18см. Хванете долния край и го прегънете нагоре до 2/3 и след това прегънете горния край до долния край - ще получите прегъване тип писмо. Разрежете тестото хоризонтално на две равни части. 
Разточете първата половина от тестото с размери 18х33 см. Намажете с меко масло и поръсете с половината от настъргания чедър, като го натиснете, за да залепне. Разрежете на 6 ленти по дължина. Наредете по три ленти една върху друга с чедъра нагорe и след това нарежете на три равни части. Всяка част сложете в намаслените форми за мъфини. Процедирайте по същия начин и с втората половина от тестото, като използвате останалата половина на чедъра. 
Покрийте хлебчетата с влажна кърпа или прозрачно фолио и оставете да втасат, докато достигнат горния ръб на формата. 
Загрейте фурната на 220 градуса и изпечете хлебчетата до златисто или докато забодена в средата дървена клечка излезе чиста. 
Щом извадите от фурната, намажете с масло. Сервирайте топли.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino