Рецепта, която сътворих, тъй като трябваше да използвам купените от Италия сушени домати и артишок. Не се безпокойте и с купени от нашия пазар ястието ще стане вкусно.
Необходимо продукти за 4 порции:
600 гр свинска кайма
1 малка гл лук, ситно нарязан
1 скл чесън, ситно нарязан
2 филиийки стар хляб
60 гр пармезан, ситно настърган
1/4 вр магданоз, ситно нарязан
1 яйце
1 ч.л. сос Уорчестър
1 ч.л. риган
сол, черен пипер
200 гр моцарела, нарязана на парчета
200 гр ориз
1 кубче бульон
50 гр сушени домата
150 гр маринован артишок
30 гр масло
кисело мляко за сервиране
Начин на приготвяне:
В купа смесете каймата със ситно нарязания лук, чесън, намокрения и изцеден добре хляб, магданоза, яйцето, соса Уорчестър, ригана и сол и черен пипер на вкус. Омесете добре и оформете кюфтета с големина по ваше желание. В средата на всяко кюфте сложете парче моцарела и затворете добре, за да не изтече сиренето при печене. Изпечете кюфтетата на 200 градуса в еър фрайър или в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Докато кюфтетата се пекат, пригответе ориза - измийте няколко пъти ориза, докато водата се избистри. Сложете в тенджера с 600 мл студена вода и кубчето бульон и варете на среден огън. Щом оризът поеме водата на половина, добавете нарязаните сушени домати и артишока. Разбъркайте, добавете маслото и овкусете със сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо. Изчакайте да поеме цялата течност, като разбърквате от време на време.
Сервирайте пълнените кюфтета с ориза със сушени домати и артишок и лъжица кисело мляко.
0 коментара:
Публикуване на коментар