Необходими продукти за 4 порции:
450 гр паста Tacconi / може да използвате Орекиете или друга паста по Ваш избор /
100 гр масло
1 гл лук, ситно нарязан
200 гр панчета, ситно нарязана
2 скл чесън, ситно нарязан
2-3 стр мащерка
сокът от 2 лимона и кората от 1 лимон
250 мл готварска сметана
100 гр грах, замразен
150 гр пекорино, настъргано
за трохите:
1 с.л. зехтин
1/2 ч.ч. панко галета
кората от 1 лимон
1-2 стр мащерка
резени лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода.
За трохите - в малък тиган загрейте зехтина. Добавете панко галетата и бъркайте, докато станат златисти. Добавете кората от лимон и мащерката. Разбъркайте и свалете от котлона.
Сложете на огъня голям тиган и загрейте маслото с малко зехтин, за да не загори. Добавете ситно нарязаните лук, панчета и чесън. Щом променят цвета си и поомекнат, овкусете с мащерката, лимоновата кора и сока от двата лимона. Добавете сметаната, настърганото Пекорино и граха. Накрая прибавете и сварената паста с малко от водата, в която се е варила. Разбъркайте добре и свалете от огъня.
Сервирайте пастата, поръсена с трохите и резен лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар