Необходими продукти за 4 порции:
500 гр тиквички
200 гр сирене Халуми, настъргано
100 гр брашно
120 мл прясно мляко
2 яйца
1/2 вр копър, ситно нарязан
1 ч.л. чесън на прах
сол и черен пипер
дзадзики за сервиране:
200 мл цедено мляко
2 бр краставици, нарязани на много ситно
3-4 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
1 ч.л. бял пипер
сол
Начин на приготвяне:
Настържете тиквичките на едро ренде или с помощта на кухненски робот. Сложете в гевгир, посолете и оставете да се отцедят за 10-15 минути.
Изтискайте добре от излишната вода и прехвърлете в купа. Добавете настърганото Халуми, брашното, разбитите заедно яйца и прясно мляко, ситно нарязания копър, чесъна на прах, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте много добре.
Загрейте малко олио в тиган с незалепващо покритие. С помощта на лъжица слагайте от сместта в горещото олио и изпържете кюфтетата, като ги обръщате от двете страни до златист загар. Вадете готовите кюфтета върху кухненска хартия или салфетка, за да се изцеди излишната мазнина.
За да приготвите джаджикито - в купа сложете цеденето мляко, ситно нарязаните краставици, зехтина, оцета, пипера и солта и разбъркайте до поемане на всички съставки.
Сервирайте кюфтета от тиквички с дзадзики.
0 коментара:
Публикуване на коментар