Пълнени яйца, мариновани в цвекло

 

  Отново е Великден и аз нямах търпение да споделя с вас тези цветни, красиви и вкусни пълнени яйца. Създават толкова цветно и празнично настроение! 
 
Необходими продукти:

12 яйца, сварени

за маринатата:

2 бр цвекло, нарязани на едри парчета
3/4 ч.ч. ябълков оцет
1/4 ч.ч. балсамов оцет
1 с.л. кафява захар
1 с.л. черен пипер на зърна
1 с.л. сол
1 дафинов лист
3 ч.ч. вода
 
за пълнежа:
 
1 с.л. ябълков оцет
2 с.л. дижонска горчица
1/3 ч.ч. майонеза
1-2 стр пресен лук, ситно нарязан
козе сирене и магданоз за поръсване
 
 
Начин на приготвяне:
 
В тенджера с подсолена вода сварете на слаб огън за 10 минути 12 броя яйца. Оставете настрана.
В касерола сложете всички продукти за маринатата и сложете на котлона. Оставете да заври и махнете от огъня. Оставете да се охлади леко за  няколко минути.
В кутия / тенджера с капак или друг подходящ съд сложете твърдо сварените яйца и залейте с маринатата. Не махайте цвеклото или други съставки, нека пуснат добре аромата и цвета си. Оставете да престоят в хладилник поне за 4 часа, а най-добре за цяла нощ. 
Извадете яйцата от маринатата и ги обелете...красота! - имате прекрасни цветни яйца! 
Разрежете всяко яйце на две и извадете жълтъците. Сложете ги в купа и добавете оцета, горчицата, майонезата и пресния лук. Разбъркайте добре. С помощта на шприц или на лъжица напълнете със сместта белтъците на яйцата. Поръсете с козе сирене и магданоз и сервирайте.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino