Отново е Великден и аз нямах търпение да споделя с вас тези цветни, красиви и вкусни пълнени яйца. Създават толкова цветно и празнично настроение!
Необходими продукти:
12 яйца, сварени
за маринатата:
2 бр цвекло, нарязани на едри парчета
3/4 ч.ч. ябълков оцет
1/4 ч.ч. балсамов оцет
1 с.л. кафява захар
1 с.л. черен пипер на зърна
1 с.л. сол
1 дафинов лист
3 ч.ч. вода
за пълнежа:
1 с.л. ябълков оцет
2 с.л. дижонска горчица
1/3 ч.ч. майонеза
1-2 стр пресен лук, ситно нарязан
козе сирене и магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
В тенджера с подсолена вода сварете на слаб огън за 10 минути 12 броя яйца. Оставете настрана.
В касерола сложете всички продукти за маринатата и сложете на котлона. Оставете да заври и махнете от огъня. Оставете да се охлади леко за няколко минути.
В кутия / тенджера с капак или друг подходящ съд сложете твърдо сварените яйца и залейте с маринатата. Не махайте цвеклото или други съставки, нека пуснат добре аромата и цвета си. Оставете да престоят в хладилник поне за 4 часа, а най-добре за цяла нощ.
Извадете яйцата от маринатата и ги обелете...красота! - имате прекрасни цветни яйца!
Разрежете всяко яйце на две и извадете жълтъците. Сложете ги в купа и добавете оцета, горчицата, майонезата и пресния лук. Разбъркайте добре. С помощта на шприц или на лъжица напълнете със сместта белтъците на яйцата. Поръсете с козе сирене и магданоз и сервирайте.
0 коментара:
Публикуване на коментар