Необходими продукти за 4 порции:
1 кг агнешко месо
сол, черен пипер, червен пипер
50 гр масло
100 мл олио
1 гл лук, ситно нарязан
1 вр. пресен лук, ситно нарязан
1 вр пресен чесън, ситно нарязан
200 гр гъби печурки, нарязани на тънки полумесеци
200 гр ориз
100 мл бира
1 вр магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на средно големи кубчета и овкусете със сол, черен пипер и червен пипер.
Загрейте тиган и запечатайте нарязаното месо в 25 мл маслото и 50 мл олиото, докато хване златиста коричка. Прехвърлете в гювеч.
В същия тиган и останалото масло и олио запържете ситно нарязаните лук, пресен лук и пресен чесън. Щом започнат да омекват, добавете нарязаните гъби и оставете докато и те омекнат. Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и добавете ориза. Разбъркайте и щом оризът стане прозрачен, добавете бирата и половината магданоз.
Изсипете сместта в гювеча при месото и разбъркайте добре. Можете да добавите малко бульон. Сложете капака и печете на 180 -200 градуса за около 2 часа или докато месото стане крехко.
Сервирайте ястието поръсено с магданоз и по желание с кисело мляко.
0 коментара:
Публикуване на коментар