Необходими продукти за 4 порции:
4 бр пилешки гърди
сол , черен пипер
сокът от 1 лимон
1-2 с.л. зехтин
1 гл лук, ситно нарязан
300 гр паста орзо
1 кубче пилешки бульон
150 гр сушени домати, ситно нарязани
резени лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Разрежете всяка пилешка гърда на две по дължина, за да станат по-тънки и да се приготвят по-бързо. Овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок. Изпечете на скара или грил тиган до готовност.
През това време загрейте тенджерка. Добавете зехтина и ситно нарязания лук. Щом лукът омекне, прибавете орзото и оставете за малко да промени цвета си. Налейте 600 мл гореща вода и прибавете кубчето бульон и нарязаните сушени домати. Разбъркайте и оставете орзото да се свари и да поеме течността.
Сервирайте пилешкото с орзо и резен лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар