Представям ви по- малката сестричка на брауни-то, която за съжаление е доста пренебрегвана, а не трябва!
Необходими продукти:
115 гр масло
115 гр захар
2 яйца
125 гр брашно
200 гр бял шоколад
120 гр малини
пудра захар запоръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса и подгответе квадратна форма 20х20 см с хартия за печене.
На водна баня разтопете маслото и 100 гр от белия шоколад. Охладете леко.
С помощта на настолен или нормален миксер разбийте яйцата и захарта до получаване на пухкава смес. Добавете брашното и сместта от масло и шоколад. Накрая прибавете и останалите 100 гр накълцан шоколад и повечето малини и разбъркайте само няколко пъти.
Изсипете сместта в подготвената квадратна форма и отгоре наредете отделените малини, като ги притиснете леко. Печете в предварително загрятата на 190 градуса 35 -45 минути или докато забодена с средата дървена клечка излезе чиста.
Охладете и нарежете на еднакви блокчета. Поръсете с пудра захар.
0 коментара:
Публикуване на коментар