Пълнено руло от месо


 Признавам си, че не съм фен на "Руло Стефани". Няма причина, просто не искам да го ям. Моят мъж обаче го обича много и трябва да бъда изобретателна, за да е хем той доволен, хем аз да не остана гладна. Пълненото руло от месо е едни от вариантите.  
 
Необходими продукти за 4 порции:

1 бр свинско филе 
сол, черен пипер
2 скл чесън, пресован
1/4 ч.ч. пармезан, ситно настърган
200 гр бекон на ленти
3 бр твърдо сварени яйца
400 мл доматенa пасата ( овкусете със сол и черен пипер )
 
Начин на приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса.
Почистете филето от ципите и го разрежете като пеперуда. Овкусете със сол, черен пипер и пресования чесън. Поръсете със ситно настъргания пармезан, отгоре наредете лентите бекон. Наредете и разрязаните на половинки сварени яйца. Навийте месото на руло и забодете с клечки за зъби или шишчета, за да избегнете отваряне при печене. 
Сложете половината от доматения сос в подходяща тава и отгоре сложете рулото. Покрийте с фолио и печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за час -час и половина. По желание преди да извадите от фурната можете да запечете месото без фолио.
След като извадите ястието от фурната, го оставете да почине 5-6 минути и нарежете рулото на средно дебели филийки. Сервирайте с доматения сос от тавата и от този, който не сте изпекли с месото. Поръсете с магданоз.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino