Необходими продукти:
375 гр бутер тесто, охладено
1 яйце, разбито
400 гр наденица по избор ( хубаво е да не е много дебела )
1 ч.л. семена фенел / копър
50 гр пармезан, настърган
1 с.л. сусам
брашно за поръсване на плота
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе намазнена тава.
Поръсете плота с брашно и развийте бутер тестото отгоре. Разрежете по дължина на две равни части. Намажете с разбитото яйце. Наредете надениците леко по диагонал върху бутер тестото, ще съберете около 6 парчета на всяка половинка. Поръсете с фенел и пармезан и прегънете всяка половина, така че да пресрещнете крайщата. Така ще получите две дълги рула. Отново намажете с разбитото яйце и поръсете със сусам. Нарежете всяко руло на 10 парчета и подредете в приготвената тава. Печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 15 минути или до златист загар.
0 коментара:
Публикуване на коментар