Декември отново е тук! Идва времето за печене на сладки. Едни от най-разпространените са напуканите сладки - като за начало ви предлагам шоколадови.
Необходими продукти за 25 броя:
1/2 ч.ч. натурално какао
3/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. олио
2 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 щ. сол
1/2 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
В купата на настолен миксер или в друга купа смесете какаото, захарта и олиото и разбийте с миксера ( с приставка "лопадка" ) до получаване на черна гъста каша. Добавете едно по едно яйцата и след това и ванилията.
Отделно смесете брашното, бакпулвера и солта и постепенно добавете към сместта в миксера. Разбъркайте докато се получи хомогенно тесто.
Покрийте тестото с прозрачно фолио и оставете в хладилник за няколко часа или за цяла нощ. На този етап можете да замразите тестото, опаковано във фолио и да използвате, когато решите.
Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава, покрита с хартия за печене. Сложете пудрата захар в купа, удобна за овалване на сладките.
С помощта на лъжица за сладолед оформете еднакви топчета от тестото ( около 2.5 см ) и всяко оваляйте в пудрата захар. Подредете в подготвената тава на разтояние едно от друго, тъй като при печене се уголемяват.
Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 10 - 13 минути.
Оставете сладките да се охладят напълно върху решетка.
0 коментара:
Публикуване на коментар