Необходими продукти за 6 броя:
за бургера:
500 гр телешка кайма
1 с.л. кетчуп
1 щ. сол
1 щ. черен пипер
2 бр печени червени чушки, ситно нарязани
за гарниране:
200 гр гъби, нарязани на тънки полумесеци
листа пресен босилек
1 гр червен лук, нарязан на тънки шайби
200 гр чедър, тъкни филийки
за тестото:
500 гр брашно
7 гр суха мая
1 щ сол
1 щ. захар
1 яйце за намазване
за соса:
1/2 ч.ч. кетчуп
3 с.л. майонеза
2-3 кисели краставички, нарязани на много ситно Начин на приготвяне:
Омесете каймата с кетчупа, солта, черния пипер и нарязаните червени чушки. Оформете 6 еднакви по размер кюфтета. Загрейте тиган, сложете малко олио / зехтин и запечатайте кюфтетата от всички страни. Извадете върху кухненска хартия.
В същия тиган сложете нарязаните гъби и сотирайте до готовност. Подправете със сол, черен пипер и босилек.
В купата на настолен миксер или в друга купа смесете брашното, сухата мая, солта и захарта. Постепенно добавете 200 - 300 мл топла вода и омесете меко тесто. Оставете го да втаса.
Пригответе соса като смесите кетчупа, майонезата и ситно нарязаните краставички и разбъркате много добре. Може да оставите в хладилника.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Когато тестото удвой обема си, го разделете на 6 равни части и разточете всяка от тях на тънка кора. Отгоре наредете парче чедър, кюфте, гъби, шайба лук и отново чедър. Затворете тестото, като плик, като внимавате да не се отвори. Готовите бургери наредете в тава, постлана с хартия за печене. Намажете с разбито яйце и печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 25 минути или докато станат златисти.
Сервирайте бургерите горещи със соса и пържени картофки.
0 коментара:
Публикуване на коментар